Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Dronten is een relatief jonge gemeente. Het is een gemeente die zich kenmerkt door veel woonruimte en een mooie groene omgeving. Daarnaast is het ook een gemeente die bekend staat vanwege het kalkrijke water wat er uit de kraan stroomt. De calcium en magnesium die in ruimte getalen in het water zitten zorgen ervoor dat het water flink wat kalk bevat. De hardheid van het water is Dronten is 7,90 Duitse Graden. Dat staat voor redelijk hard water. Iets om goed in de gaten te houden.

Afzien voor jouw witgoed en bruingoed

Het witgoed en bruingoed in jouw huis krijgen het flink voor hun kiezen door het kalkrijke water in Dronten. De wasmachine en vaatwasser in jouw huis zijn beiden voorzien van een verwarmingselement. Wanneer dit verwarmingselement in aanraking komt met het leidingwater zal het kalk zich daaraan hechten. Doordat het kalkelement op een gegeven moment bedekt zit onder een dikke laag kalk kan het niet meer goed functioneren. Daarnaast zal het verwarmingselement zijn warmte niet meer kwijt kunnen waardoor jouw witgoed defect raakt. Het bruingoed zoals een koffiezetter krijgt eveneens flink wat kalk te verduren. De leidingen van een koffiezetter raken op den duur verstopt doordat er kalk in komt te zitten. De koffie loopt slechter door en wordt schraler van smaak. Daardoor moet je de koffiezetter geregeld ontkalken. Dit is een omvangrijke procedure die je bij veel moderne koffiezetters enkel met een kostbaar ontkalkingsmiddel mag uitvoeren.

Hoe jij hoge kosten kan voorkomen

De hoge kosten die hard water met zich meebrengt vormen een aanslag op jouw huishoudbudget. Niet alleen betaal je flink wat aan anti kalk middelen, ook de kosten van de reparatie van de machines in jouw huis kunnen flink in de papieren lopen. Deze kosten zijn in wezen onnodig want je kan het water in jouw huis zacht maken. Dat doe je met een waterontharder. We hebben voor jou gekeken naar de beschikbare oplossingen en de prijs die daarbij hoort.

Een waterontharder kopen

Ga jij een waterontharder kopen in Dronten, dan wil je natuurlijk wel weten wat de kosten zijn waar je voor komt te staan. We hebben een paar typen waterontharders voor je op een rij gezet.

Wat voor type waterontharder Aantal personen in huishouden Installatie nodig ja/nee Prijs vanaf
Waterontharder met twee cilinders 1 t/m 4 personen Ja 795 euro
Waterontharder met twee cilinders 5 t/m 10 personen Ja 1295 euro
Waterontharder met magneet 1 t/m 4 personen Nee 29,95 euro
Waterontharder met magneet 5 t/m 10 personen Nee 159,95 euro

 

De waterontharder met twee cilinders

De kostbaarste waterontharder is het systeem met twee cilinders. Dit is een systeem wat op de volgende manier werkt:

  • Het leidingwater stroomt in een cilinder met kunstharskorrels. In een cilinder met kunstharskorrels stroomt het leidingwater. De kunstharskorrels trekken kalk aan waardoor het water zacht wordt.
  • De kunstharskorrels worden gespoeld. Wanneer de kunstharskorrels verzadigd zijn door het kalk vindt er een regeneratie plaats. Dat houdt in dat de korrels worden gespoeld met een natriumoplossing uit de tweede cilinder.
  • Het kalkwater wordt afgevoerd. Na de regeneratie wordt het kalkwater wat van de kunstharskorrels vandaan komt afgevoerd. Daarna start de cyclus weer opnieuw op.

De waterontharder met een magneet

Een stuk goedkoper is de waterontharder die met een magneet werkt. Dit systeem wordt om een waterleiding heen gemonteerd en daar is geen gereedschap voor nodig. De magneet zorgt ervoor dat calcium en magnesium zich niet met elkaar kunnen binden. Daardoor blijft het water zacht tot het uit de leidingen komt. Het water blijft zacht binnen een straal van 3 meter van de magneet. Je hebt dus zacht water in een bepaalde zone van je huis.

Hoe de prijs van een waterontharder wordt bepaald

De prijs van een waterontharder voor jouw huis in Dronten bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben die keuzes voor je op een rij gezet.

  • Hoe hard is het water. De hardheid van het leidingwater is bepalend voor het type waterontharder wat je nodig hebt. Woon jij in een gemeente met redelijk hard water, dan heb je voldoende aan een waterontharder uit het bovenstaande prijsschema. Heb je echter harder water wat uit de kraan stroomt, dan zal je een wat duurdere waterontharder met een hoger vermogen nodig hebben.
  • Hoeveel personen wonen er in jouw huishouden. Het aantal personen in jouw huishouden is een bepalende factor voor de prijs van een waterontharder. Een waterontharder voor een huishouden met 1 tot en met 4 personen heeft een vermogen om water op piekmomenten voor deze grootte kunnen leveren. Je kan tijdens de spitsmomenten op alle watertappunten genoeg waterdruk hebben. Heb je een groter huishouden, kies dan voor de apparatuur die bestand is op een huishouden van 5 t/m 10 personen. In dat geval kan je een hogere piek in het gebruik opvangen en heb je altijd genoeg zacht water beschikbaar.

Vergelijk eerst de prijzen

Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel je kwijt bent voor zacht water. Je doet er dan ook altijd verstandig aan om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Je krijgt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Dat levert jou een voordeel op wat al snel kan oplopen van 15 tot 20 procent.

 

 

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat