Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Drachten is een plaats die prachtig is om in te wonen. Het leidingwater in Drachten is goed van kwaliteit en het hoeft derhalve niet te worden gekookt voordat het kan worden gedronken. Toch ,heeft Drachten ook een nadeel voor wat betreft het drinkwater. Het heeft namelijk een hardheid van 7,20 Duitse Graden. Dit houdt in dat Drachten een plaats is met een tamelijk hard water. Het water wat uit de kraan komt zorgt dan ook voor een witte aanslag die achter blijft op jouw sanitair.

Extra schrobben in Drachten

Wie in Drachten woont is dan ook behoorlijk wat tijd kwijt aan het schrobben van het sanitair. De kalkaanslag die achter blijft laat zich enkel met chemische anti kalk middelen verwijderen. Wonen in Drachten staat dan ook gelijk aan extra schrobben. Deze hoeveelheid werk wil jij jezelf natuurlijk liever besparen. Het is dan ook goed om een oplossing aan te schaffen die dit werk helpt voorkomen.

Bescherm jouw kostbare apparatuur

Niet alleen jouw sanitair, maar ook het witgoed en bruingoed in Drachten krijgen het flink voor hun kiezen. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan de wasmachine die na een paar jaar steeds minder warm water levert waarna blijkt dat het verwarmingselement helemaal verkalkt is en vervangen moet worden. Een kostbare reparatie die jij jezelf liever zou besparen. Apparatuur zoals de vaatwasser heeft hetzelfde euvel. Omdat deze vaak ook nog eens ingebouwd zit in een keuken wordt dit helemaal een ingewikkelde klus. De koffiezetter is eveneens vaak het slachtoffer van hard water. De smaak van jouw koffie wordt zelfs met het duurste apparaat steeds wat scherper en bitterder. De kalk zet zich namelijk neer in de leidingen van de koffiezetter waardoor jouw apparatuur nagenoeg iedere maand met een kostbaar middel ontkalkt moet worden.

Bespaar op het onderhoud van je cv installatie

Een andere groep professionals die baat hebben bij het harde water in Drachten is zijn de onderhoudsmonteurs van CV installaties. Zij zien namelijk met regelmaat storingen voorbij komen op cv installaties die het gevolg zijn van kalkoverlast. De kosten die jij daardoor maakt zijn ook aanzienlijk. Het jaarlijkse onderhoud aan je apparatuur is dan ook een belangrijk onderdeel van jouw vaste lasten. Het is goed om daarop te besparen.

Wie nadenkt kiest nu voor zacht water

Wie alle kosten van hard water voor zichzelf op een rijtje heeft gezet kan maar tot één conclusie komen; bij zacht water is eigenlijk iedereen gebaat en jouw portemonnee nog het meeste. De keuze voor een waterontharder is in dat geval een hele praktische. Het is even een uitgave, maar je verdient deze uitgave binnen een paar jaar weer terug, waardoor het een investering wordt. We hebben de hoogte van de investering voor een waterontharder voor je op een rij gezet.

 

Wat voor type waterontharder koop je Aantal personen in een huishouden Simplex of duo Prijs
Waterontharder met twee cilinders voor het hele huis 1 tot 4 personen Simplex Vanaf 795 euro
Waterontharder met twee cilinders voor het hele huis 5 tot 10 personen Simplex Vanaf 1295 euro
Waterontharder met drie cilinders voor het hele huis 1 tot 4 personen Duo Vanaf 1095 euro
Waterontharder met drie cilinders voor het hele huis 5 tot 10 personen Duo Vanaf 1995 euro

 

Hoe is het prijskaartje van een waterontharder samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor een waterontharder hangt af van een aantal keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Een simplex of een duo waterontharder. Een simplex waterontharder werkt met twee cilinders die het water in jouw huis ontharden. Tijdens de regeneratie van de cilinder met de kunstharskorrels die het water zuiveren ontstaat er een lage waterdruk. Met een duo waterontharder voorkom jij dit euvel waardoor je altijd een hoge waterdruk hebt.
  • Een waterontharder voor heel hard water. De waterontharders uit het prijsvoorbeeld zijn bedoeld voor gemiddeld hard water. Heb jij echter heel hard water in jouw regio, dan doe je er goed aan om naar een waterontharder met een wat hoger vermogen te kijken. Je belandt dan in een wat duurdere prijsklasse.
  • Het aantal personen in je huishouden. Ben je met veel personen in een huishouden, dan zal de behoefte aan zacht water op piekmomenten hoog zijn. Het is in dat geval aan te raden om een waterontharder te kopen die voor een groot huishouden bestemd is. Ben je met 10 personen en is de watervraag hoger dan de gemiddelde waterontharder voor particulieren aankan, overweeg dan een waterontharder voor een bedrijf.

Geef niet teveel uit aan een waterontharder

Wie een waterontharder gaat kopen heeft een flinke investering voor de boeg. Het is dan ook verstandig om hierop te besparen door eerst offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met onderstaande button. Zo heb je direct de beste deal voor een waterontharder en zie jij gelijk welke leverancier voor jou de betaalbaarste is.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat