Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het water wat door de leidingen in jouw huis heen stroomt is behoorlijk schoon. Wat niet iedereen weet is dat er mineralen aan het water worden toegevoegd om het in een goede conditie te krijgen en te houden. Die mineralen zijn onder andere calcium en magnesium. Op zich twee onschuldige stoffen tot ze zich met elkaar gaan binden. Vanaf dat moment vormen ze kalkmoleculen en die zijn de bron van heel veel kwaad in jouw huis. Wie zijn huis wil voorzien van zacht water, dus water zonder kalk, doet er goed aan om een betrouwbaar en compleet systeem in zijn huis aan te leggen. Culligan is een bedrijf wat een zeer goede naam heeft op dit gebied. Men levert totaaloplossingen voor jou.

Zacht water op meerdere manieren

Zacht water kan je op meerdere manieren verkrijgen. We hebben de methodes die men bij Culligan verkoopt voor je op een rij gezet.

  • Een waterontharder met cilinders. De waterontharder met twee cilinders is wellicht nog wel de meest doeltreffende methode om je hele huis of bedrijf te voorzien van zacht water. Deze methode werkt met een cilinder met kunstharsbolletjes en een cilinder met natriumoplossing. De cilinder met kunstharsbolletjes laat het leidingwater door. Het kalk wat in het leidingwater zit hecht zich aan de kunstharsbolletjes en wanneer deze verzadigd zijn vindt er een regeneratie plaats. Op dat moment spoelt er natriumoplossing uit de tweede tank door de kunstharsbolletjes heen. Het kalkwater wordt vervolgens afgevoerd naar het riool.
  • De waterkoeler met filter. Heb je vooral behoefte aan zacht drinkwater, dan is er altijd de mogelijkheid om een waterkoeler met een filter aan te schaffen. Je krijgt een watertappunt voor in huis waarbij het harde water door een filter is heen gespoeld. Dit systeem levert jou het zachte drinkwater op één plek en op die manier ervaar je de weldadige smaak van zacht water op een heel gezonde manier.

Een assortiment voor particulier en zakelijk

Culligan is een bedrijf wat zich richt op twee markten. Men kijkt naar de zakelijke markt maar daarnaast richt men zich ook op de particuliere markt. Dit bedrijf levert vooral het waterontharder systeem wat werkt met de cilinders. Omdat men een apart segment voor het zakelijke gebruik en voor het particuliere gebruik heeft vind je meerdere vermogens op het gebied van waterontharders bij deze leverancier. We hebben de soorten op een rij gezet, samen met het gebruikersaantal wat er van een waterontharder gebruik kan maken.

Gebruik particulier of zakelijk Model waterontharder Aantal gebruikers Afmeting harstank waterontharder
Particulier 910 1 tot 4 gebruikers 63 x 22,5 cm
Particulier 915 1 tot 5 gebruikers 112 x 22,5 cm
Particulier 920 4 tot 8 gebruikers 130,5 x 22,5 cm
Particulier 930 6 tot 9 gebruikers 145 x 22,5 cm
Particulier 1045 Vanaf 10 tot 20 gebruikers 160 x 24,5 cm
Industrieel 60 Klein bedrijf 150 x 33 cm
Industrieel 90 Klein tot midden bedrijf 150 x 40,6 cm
Industrieel 120 Midden tot groot bedrijf 183,5 x 40,6 cm
Industrieel 150 Groot bedrijf 159 x 57,1 cm
Industrieel 210 Zeer groot bedrijf 187,5 x 53,3 cm


Hoe is de prijs van een Culligan waterontharder samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een Culligan waterontharder heb je zelf in de hand aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De hardheid van het water. Woon je in een postcodegebied waar het water heel hard is, dan zal je een waterontharder met een hoog vermogen nodig hebben. Ook al ben je met weinig personen in een huishouden of heb je een middel tot klein bedrijf; het kan nog zomaar zijn dat je alsnog een waterontharder met een hoger vermogen nodig hebt.
  • Het aantal gebruikers. Het aantal gebruikers van een waterontharder speelt absoluut een rol bij de aanschaf. De waterontharders zijn gemaakt om een bepaalde hoeveelheid leidingwater tegelijkertijd te filteren. Hoeveel meer gebruikers er tegelijkertijd zacht water nodig hebben, hoe hoger het vermogen van de waterontharder moet zijn.
  • De compleetheid van het systeem. Uiteraard zijn er altijd systemen die tegen een bodemprijs worden geleverd. Houd er dan echter wel rekening mee dat in dit geval lang niet altijd alle accessoires en onderdelen zijn meegeleverd. Zaken als een bypass zijn alsnog nodig om een goede werking te garanderen. Zitten deze zaken er niet bij meegeleverd, dan moet je ze alsnog tegen een meerprijs aanschaffen.

Een prijs waar je naar moet vragen

Culligan is een leverancier die de prijzen van zijn apparatuur niet op de website vermeldt en samen met hen doen veel andere leveranciers dit evenmin. Je zal dus altijd offertes moeten opvragen voordat je tot een goede prijs voor een waterontharder kan komen. Met deze button vraag je er gelijk meerdere op om te vergelijken. Je ziet op die manier in één oogopslag wat voor jouw bedrijf of huishouden of bedrijf de beste keuze is. Daardoor heb jij het voordeel van zacht water terwijl je er een zachte prijs voor betaalt.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat