Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het water wat er uit de kraan komt bij jou thuis is doorgaans heel goed. Het water wordt in goede conditie gebracht en gehouden door er bepaalde mineralen aan toe te voegen. Er zit een hele lijst mineralen in het drinkwater, maar magnesium en calcium zijn de twee ingrediënten die in huishoudens voor problemen zorgen. Dit zijn namelijk twee componenten die zich bij het stromen uit de kraan binden tot kalkmoleculen. Die kalkmoleculen hebben een verwoestende werking op jouw apparatuur. Het is dan ook niet voor niets dat de waterontharder een apparaat is wat heel hard nodig is om het witgoed in jouw huis te beschermen.

Een apparaat wat je weloverwogen koopt

Wie graag een apparaat koopt na rijp beraad gaat daarvoor naar een gespecialiseerde winkel toe. Een webwinkel die veel gespecialiseerde stores heeft is Coolblue. Dit is een store die een uitstekende service heeft wanneer het aankomt op assortiment en op snelheid van leveren. Je zou dan ook van coolblue verwachten dat men een waterontharderstore heeft. Wie dat verwacht komt echter bedrogen uit. Coolblue levert geen waterontharders zoals je die in gespecialiseerde webwinkels tegenkomt.

Een waterontharder naar behoefte

Coolblue is wel een winkel die het probleem van hard water herkent. Men is namelijk wel bezig met systemen die water kunnen ontharden waardoor jouw aankoop langer meegaat. We hebben het in dit geval over een waterontharder die je in combinatie met witgoed koopt wat baat heeft bij zacht water. Zo kom je de waterontharder nodig op plekken waar behoefte is aan zacht water, zoals bij wasmachines en vaatwassers. Men verkoopt dus de waterontharder als accessoire. Wie deze wil aanschaffen zal bij de extra opties moeten kijken.

Een waterontharder als magneet

De waterontharder die men bij Coolblue verkoopt werkt als een magneet. Hij wordt om de waterleiding heen geklemd en dat heeft een speciale functie. De waterontharder voorkomt namelijk dat calcium en magnesium wat in water zit met elkaar kan gaan binden. Gebeurt dit toch, dan krijg je kalkmoleculen in het water. Deze kalkmoleculen vormen een aanslag in de leidingen van witgoed apparatuur en op het verwarmingselement. Wanneer je wil voorkomen dat jouw apparatuur voortijdig sneuvelt moet je dan ook voorkomen dat deze twee stoffen zich kunnen binden.

Een optie die hoge ogen scoort

De waterontharder magneet die men aanbiedt op Coolblue mag dan eenvoudig ogen; de gebruikers van dit systeem zijn heel enthousiast. Het systeem scoort 4,5  van de 5 sterren die behaald kunnen worden. Het gemak waarmee de magneet zich laat plaatsen en het bewezen resultaat zorgen voor een goede score. Wie een waterontharder wil kopen die de levensduur van de wasmachine of vaatwasser verlengt doet hier dus een goede aankoop mee.

De prijs van een waterontharder bij Coolblue

We hebben de prijs van de waterontharder die Coolblue aanbiedt in schema gezet, samen met de prijs van een waterontharder die met twee cilinders werkt.

Wat voor waterontharder koop je Functie Prijs
Waterontharder met magneet Water ontharden voor één apparaat 36,99 euro
Waterontharder met twee cilinders Water ontharden voor je hele huis met een grote waterontharder die al het water in jouw huis onthardt Vanaf 799 euro

 

Wat Coolblue nog niet biedt

Wil jij een waterontharder die niet alleen het water onthardt voor één apparaat, maar voor je hele huis; ga in dat geval voor een waterontharder die met twee cilinders werkt. Deze waterontharder bestaat uit een behuizing met daarin twee cilinders. De ene cilinder bevat kunstharskorrels en de andere cilinder bevat natriumwater. Het leidingwater loopt door de cilinder met kunstharskorrels heen waarbij het kalk zich aan de kunsthars bindt. Wanneer de korrels helemaal verzadigd zijn vindt er een regeneratie plaats. Op dat moment worden de kunstharskorrels gespoeld met natriumwater waardoor het kalkwater in de riolering belandt. Dit systeem verwijdert het kalk uit je water en werkt dus een flinke stap drastischer.

Hoe wordt de prijs van een waterontharder bij Coolblue bepaald

Hoeveel je betaalt voor een waterontharder bij Coolblue bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Waar heb je de waterontharder voor nodig. Wil je enkel een waterontharder om de wasmachine van zachter water te voorzien, dan is het systeem met een magneet een prima oplossing. Je hebt zacht water voor één tappunt binnen een straal van 3 meter van de magneet. Heb je de waterontharder nodig voor het hele huis en wil je gewoon nergens nog kalkaanslag tegenkomen, dan doe je er verstandiger aan om een combi model waterontharder te kopen wat je op een vaste plek in je huis aansluit.
  • Hoe hard is het water. Een waterontharder met een magneet functioneert al naar gelang de hardheid van het water. Heb jij te maken met heel hard water, dan kan je wellicht beter een waterontharder aanschaffen die een wat hoger vermogen heeft. Is het water gemiddeld hard, dan is de waterontharder van Coolblue een prima oplossing.

Besparen op een waterontharder

Hoewel de waterontharder van Coolblue geen vermogen kost kan je er alsnog op besparen.

  • Ga voor de combi deal. Een waterontharder kan je kopen in combinatie met een wasmachine of vaatwasser waarbij je de magneet voor een lagere prijs aanschaft.
  • Kies een tweedekansje. Komt een product bij Coolblue terug, dan wordt het vaak als tweedekansje doorverkocht. De verpakking is aangebroken maar het – intacte – product wordt voor een lagere prijs verkocht.

Zacht water voor een zachte prijs

Voor zacht water hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Wil jij zacht water voor een zachte prijs, vraag dan eerst offertes op. Dat doe je met deze functie. Je krijgt gelijk meerdere offertes in je mailbox om te vergelijken. Dat levert jou gelijk een aanzienlijk voordeel op.

 

 

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat