Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het water wat door jouw waterleidingen stroomt is van een uitstekende kwaliteit. Het is zorgvuldig gezuiverd en om dat te bereiken zijn er diverse mineralen aan het drinkwater toegevoegd. De mineralen die in grote getalen aanwezig zijn, zijn calcium en magnesium. Op zich twee onschuldige componenten, totdat ze met elkaar in contact komen. Wanneer dat namelijk het geval is binden ze zich tot kalkmoleculen. Dat is het punt waarop het vervelend begint te worden voor jou. Kalkmoleculen zullen zich namelijk aan een aantal zaken in jouw huis gaan hechten. Denk daarbij aan je sanitair maar ook aan het verwarmingselement van je vaatwasser en je wasmachine. Deze onderdelen zijn daar niet op berekend, waardoor het witgoed in je huis voortijdig zal sneuvelen.

Hoe een waterontharder jou geld bespaart

Je kan het probleem van hard water voorkomen door een waterontharder in je huis te plaatsen. Dit lijkt in eerste instantie een flinke aanschaf tot je ziet dat je opeens geen anti kalk middel meer hoeft te kopen. Je bent gelijk minder tijd kwijt aan het schoonmaken van het sanitair in je huis. Daarnaast bemerkt je dat de levensduur van de wasmachine en de vaatwasser verlengd wordt. De koffiezetter hoeft niet meer ontkalkt te worden en zo kunnen we wel doorgaan. Je bespaart dus een hoop tijd, maar daarnaast bespaar je op den duur ook geld. De waterontharder is dus geen aanschaf maar een investering.

Een leverancier die weet wat jij wil

Er zijn meerdere leveranciers in ons land die waterontharders leveren. Wie een waterontharder op maat wil met een goed advies erbij moet naar een speciaalzaak toe gaan. Consensus is een dergelijke winkel. Je koopt er een waterontharder maar voordat je tot aanschaf overgaat brengt de leverancier jou een persoonlijk bezoek. Tijdens dat bezoek worden de diverse waterontharders besproken en daarnaast wordt er gekeken naar de functionaliteiten die een dergelijke apparaat moet hebben. Dat alles voorkomt dat jij een dure miskoop doet. Een waterontharder met een te hoog of te laag vermogen is namelijk geen goede zaak. Men zal alles doen om jou de ideale waterontharder te leveren. Daarnaast is het mogelijk om op de zaak de voordelen van zacht water zelf te ervaren. Je ziet er gelijk dat water geen kalkaanslag achterlaat en je proeft de minder scherpe smaak van zacht water. Al me al een bedrijf wat graag een goede indruk achterlaat.

Welk model waterontharder koop je bij Consensus

Consensus houdt zich bezig met het model waterontharder wat met kunstharsbolletjes en regeneratie werkt. Het systeem bestaat uit twee containers. De ene container bevat kunstharsbolletjes. Hier stroomt het leidingwater doorheen. De kalkmoleculen in het water zullen zich hechten aan de kunstharsbolletjes. Nadat de bolletjes zijn verzadigd vindt er een regeneratie plaats. Dit houdt in dat de kunstharsbolletjes met een natrium oplossing worden gespoeld. Het kalkwater wat hierbij vrij komt verdwijnt naar de riolering. Daarna begint de kringloop weer opnieuw.

 

Hoeveel kost een waterontharder bij Consensus

We informeerden naar de prijzen van een waterontharder bij Consensus en kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor waterontharder koop je Voor welk huishouden Prijs van de waterontharder
CMB410n II Tussen 1 en 5 personen 895 euro
CWB700n Tussen 5 en 10 personen Vanaf 1195 euro
Duo 10 Tussen 1 en 4 personen Vanaf 895 euro

 

Hoe is de prijs van een waterontharder bij Consensus samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een waterontharder bij consensus bepaal je voor een belangrijk gedeelte zelf door keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De grootte van jouw huishouden is bepalend. Hoeveel personen er in jouw huishouden aanwezig zijn is in heel grote mate bepalend voor de prijs van een waterontharder bij Consensus. De vraag naar water is bij een groot huishouden doorgaans groter dan bij een kleiner huishouden. Ben je dus met een gezin tot 5 personen, dan kan je het nog af met het actiemodel vanaf 895 euro. Ben je met meer personen, dan heb je al snel een duurder model nodig.
  • De hardheid van het water is bepalend. Hoe hard het water is bepaalt ook de prijs van een waterontharder bij Consensus. Moet de waterontharder een hoop werk verrichten, dan zal je een waterontharder met een redelijk hoog vermogen moeten aanschaffen. Het spreekt voor zich dat een dergelijk apparaat een stuk kostbaarder is in de aanschaf dan een apparaat wat met minder hard water te maken krijgt.
  • Al dan niet installeren. De prijs van Consensus op de website is een prijs voor een waterontharder exclusief installatie. Laat je de waterontharder echter installeren, reken er dan op dan nog ongeveer de helft van de kostprijs voor de installatie wordt bijgerekend. Hierbij zitten installatiematerialen zoals een bypass en dergelijke ingerekend.

Een zachte prijs

Voor zacht water betaalt niemand graag teveel. Het is dan ook aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande functie. Je krijgt gelijk een aantal offertes in je mailbox om te vergelijken. Dat levert je gelijk een voordeel oplopend tot 20 procent op.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat