Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het water wat in jouw huis uit de kraan stroomt is van een uitstekende kwaliteit. Het is water wat is gezuiverd en wat vervolgens door toevoeging van meerdere mineralen in een goede conditie wordt gehouden tot het bij jou thuis aankomt. Een paar van deze mineralen zijn Calcium en Magnesium. Het zijn stoffen die voorkomen dat er legionella in jouw water kan gaan zitten. Het zijn echter ook twee stoffen die zich aan elkaar gaan hechten wanneer het water uit jouw kraan komt. Het gevolg is kalkmoleculen. Deze kalkmoleculen zie je bijvoorbeeld op het glas van je douchecabine zitten. Daarnaast ie je het ook op het verwarmingselement van jouw witgoed terug. Kalk maakt dan ook meer kapot dan je lief is.

Voorkom dat kalkaanslag grip krijgt

Je zal moeten voorkomen dat kalkaanslag grip krijgt op jouw huis en de manier om dat bij uitstek te doen is door een waterontharder aan te schaffen. Zo’n waterontharder is een apparaat wat zichzelf op den duur terugverdient. Doordat jouw apparatuur een langere levensduur krijgt en jij bovendien geen kalkaanslag meer hebt op jouw sanitair bespaar je flink op de kosten van anti kalk middelen. Een merk wat met een goede waterontharder komt is bijvoorbeeld Combi 10. We keken voor jou naar de eigenschappen van Combi 10 en naar de prijs hiervan.

Specifieke eigenschappen van Combi 10

De Combi 10 waterontharder is een apparaat wat in veel huishoudens eenvoudig te plaatsen is. De reden hiervan is dat het een waterontharder is die een redelijk laag vermogen is. We hebben de eigenschappen voor je op een rij gezet.

  • Een apparaat voor 1 tot 4 personen. De meeste huishoudens in ons land tellen 1 tot 4 personen. Deze waterontharder levert genoeg capaciteit voor de waterbehoefte van een dergelijk gezin. Heb jij een groter gezin, maar is het water iets minder hard, dan is het ook een goed apparaat om aan te schaffen. Doordat de kunstharsbolletjes in de cilinder minder hard hoeven te werken zal er een snelle doorstroom mogelijk zijn.
  • Een compact apparaat. De Combi 10 is een redelijk compact apparaat. Het is een apparaat met twee cilinders van ieder 10 liter en dat staat voor een omvang van 67 bij 30 bij 45 centimeter. Dit model is heel eenvoudig in een keukenkastje te bouwen waardoor er geen kostbare woonruimte verloren gaat in jouw huis.
  • Een apparaat op stroom. Er zit een mechanisme in de waterontharder wat voor de ontkalking zorgt, maar het systeem inclusief de regeneratie werkt op stroom. Daar zit wel gelijk een nadeel; je moet namelijk een stroomaansluiting in de buurt van de waterontharder hebben.
  • Een apparaat met ingebouwd zoutvat. Je zal wat handelingen moeten uitvoeren om bij het zoutvat te komen. Dit zit ingebouwd in de waterontharder. Het zoutvat heeft geen indicator naar buiten toe in de vorm van een app die je kan uitlezen. Je zal dus eens in het half jaar – of vaker wanneer het water erg hard is – moeten kijken hoeveel zout er moet worden toegevoegd.

Hoeveel kost een Combi 10 waterontharder

We informeerden naar de prijs van een Combi 10 waterontharder. We kwamen hiervoor tot de volgenden prijzen.

Wat koop je Samenstelling prijs Prijs
Waterontharder Combi 10 Waterontharder kopen bij installateur, exclusief montagekosten 995 euro
Waterontharder Combi 10 installatie Installatie waterontharder Combi 10, te regelen via leverancier of via een extern ingehuurde loodgieter 350 tot 450 euro  inclusief materialen voor aansluiting.

 

Waar hangt de prijs van een Combi 10 van af

Hoeveel je betaalt voor een Combi 10 waterontharder hangt af van bepaalde keuzes die je maakt. We hebben ze op een rij gezet.

  • Hoe groot is jouw huishouden. De Combi 10 is in principe gemaakt voor een huishouden van 1 tot 4 personen. Is jouw huishouder groter, dan zal je een waterontharder nodig hebben die een hoger vermogen heeft. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan een Combi 14 of Combi 20.
  • Hoe hard is het water. Heb jij water wat van een normale hardheid is, dan kan je het prima af met een huishouden van 1 tot 4 personen met deze waterontharder. Is het water echter heel hard, dan zal het nodig zijn om een waterontharder te kopen die een hoger vermogen heeft. Er moet dan meer kalk uit het water worden verwijderd in één keer.
  • Installatie al dan niet inbegrepen. Veel leveranciers van de Combi 10 zullen jou een aanbod doen van een Combi 10 met installatie erbij. De installateur is een onderaannemer van de leverancier en hij heeft alle benodigde materialen bij zich. Voor deze samenwerking krijg jij de diensten vaak voor een wat lagere prijs. Moet je nog zelf een installateur inhuren, dan komen er kosten op basis van een aantal uurlonen bij en bovendien moet de installateur eerst kijken welke extra materialen er nodig zijn.

Betaal niet teveel voor een Combi 10

Een Combi 10 waterontharder is een apparaat wat een flinke investering vergt. Om het apparaat voordeliger te kunnen kopen kan je het beste eerst offertes opvragen. Je krijgt dan gelijk meerdere prijsopgaven om te vergelijken voordat je een leverancier benadert. Jij kan daar je voordeel mee doen.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat