Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

We hebben in ons land de luxe van water wat niet heel erg vervuild is. Het drinkwater is goed drinkbaar zonder dat je het eerst moet gaan koken. Het water wordt in goede conditie gehouden doordat er meerdere mineralen aan worden toegevoegd. Calcium en magnesium zijn twee stoffen die je in het drinkwater terugvindt. Dit zijn twee niet schadelijke stoffen, tot ze zich samenbinden tot kalkmoleculen. Kalk is op zich niet schadelijk, maar het laat wel zijn sporen na op jouw sanitair. Een kalkaanslag is het gevolg. Daarbij geeft kalk het water een schrale scherpe smaak. Wie graag water drinkt of wie zuinig is op zijn sanitair doet er dan ook goed aan om te investeren in een waterontharder.

Voorkom schade door hard water in jouw witgoed

Het witgoed in ons huis heeft nogal te lijden onder het kalk wat in het drinkwater zit. Kalk heeft emagneeten schadelijke werking op de leidingen van jouw wasmachine en je vaatwasser. De verwarmingselementen sneuvelen doorgaans voortijdig doordat ze wit zien van het kalk. Kalk heeft bovendien een schadelijke invloed op jouw wasgoed en op het serviesgoed wat in de vaatwasser staat. Je doet er dus goed aan om af te rekenen met de gevolgen van kalk in het leidingwater.

Alle stoffen blijven in het leidingwater zitten

Calcium en magnesium horen in leidingwater te zitten. Gebeurt dit niet, dan kan er legionella in het water gaan zitten terwijl het in de leidingen blijft staan. De stoffen die het water schoon houden blijven dus in het leidingwater, terwijl er toch geen kalkaanslag ontstaat. Zo heb je wel de lusten van een waterontharder, maar niet de lasten.

Een systeem voor weinig ruimte

Een standaard waterontharder heeft de akelige eigenschap nogal wat ruimte in te nemen. Je bent aan het systeem van een waterontharder toch al gauw de ruimte van een keukenkastje kwijt. Heb jij die ruimte niet over in je huis, dan zal het lastig worden om een waterontharder te plaatsen. Een cc1500 is een systeem wat je heel eenvoudig om een waterleiding heen plaatst. Je hebt geen verbouwing nodig om het systeem te plaatsen.

Een systeem voor wie niet technisch is

Ben jij niet technisch aangelegd, dan is een cc1500 het ideale systeem. Je hebt namelijk weinig verstand van techniek nodig om het te kunnen plaatsen.

Een hoog vermogen waterontharder

1500 staat voor het aantal liters water per uur wat de cc1500 kan ontharden voor jou. Je kan dus meerdere kranen tegelijk open zetten en uit al deze kranen tegelijk zacht water krijgen. Dat zorgt ervoor dat je deze waterontharder kan gebruiken in een groot huishouden. Je kan de waterontharder ook gebruiken voor industrieel gebruik. We hebben het hier over een waterontharder die je ook wel de krachtpatser in zijn soort mag noemen.

Hoeveel kost een cc1500 waterontharder

We informeerden naar de prijs van een cc1500 waterontharder en kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor waterontharder koop je Hoeveel liter leidingwater in een uur ontharden Prijs
Cc1500 1500 liter 179 euro
Cc 750 750 liter 129 euro

 

Hoe is de prijs van een systeem met cc1500 samengesteld

Wil jij met cc1500 jouw leidingwater ontharden, dan is het prijskaartje op de volgende manier samengesteld.

  • De hoogte van jouw waterverbruik. De cc1500 is een waterontharder met een redelijk hoog vermogen. Heb jij een lager waterverbruik, dan zou je een goedkoper model waterontharder kunnen aanschaffen zoals een cc750.

Koop een cc1500 voor een nette prijs

Een cc1500 koop je voor een redelijke prijs wanneer je eerst offertes opvraagt. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt een aantal aanbiedingen van lokale leveranciers om te vergelijken. Op die manier kan je flink op je aanschaf besparen.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat