Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het leidingwater in ons land mag je gerust goed noemen. Het is water wat wordt gezuiverd aan de hand van mineralen die aan het water worden toegevoegd. Een paar van die stoffen die worden toegevoegd zijn calcium en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat water niet kan gaan rotten in de leidingen wanneer het even stilstaat. Ze hebben echter ook een nadeel. Magnesium en Calcium kunnen zich namelijk gaan samenbinden voordat ze uit jouw kraan komen. Je krijgt dan kalkmoleculen in jouw leidingwater. Dat kalk kom je vervolgens tegen op jouw sanitair, maar ook in de leidingen en op het verwarmingselement van jouw witgoed.

Ga de strijd aan met hard water

Wie last heeft van hard water doet er heel verstandig aan om een waterontharder aan te schaffen. Een waterontharder is een apparaat wat het kalk uit water filtert en dit vervolgens afvoert in het riool Het klinkt als een ideaal systeem. Toch is de waterontharder nog niet zo populair als je zou verwachten van een dergelijk apparaat. De reden hiervan is simpel; er kleven aan de meeste waterontharders een flik aantal nadelen.

Een waterontharder met nadelen

Waterontharders hebben nogal een naam wanneer het gaat om gebruiksgemak. Kijk in je zoekmachine en je komt vooral de nadelen van deze apparatuur tegen. De klachten van gebruikers komen eigenlijk op het volgende neer:

  • Groot en log. Een waterontharder die volgens het bovenstaande systeem werkt neemt nogal wat ruimte in. Daardoor is de waterontharder lastig in je huis te plaatsen. Daardoor zien veel mensen af van de aanschaf; men heeft er simpelweg de ruimte niet voor.
  • Onhandig in het gebruik. De waterontharder die volgens het systeem werkt wat kalk afvoert uit jouw water is veelal onhandig in het gebruik. Er moet met zout worden gewerkt en om het zout te kunnen bijvullen zijn er een hoop handelingen nodig. Het is lastig om bij het zoutreservoir te komen, waardoor deze apparaten niet naar volle behoren werken.
  • Een duur apparaat. Waterontharders die het kalk uit het water filteren zijn doorgaans duur. Je betaalt al snel meer dan 1000 euro voor een apparaat wat zich over een aantal jaren heen moet gaan terugverdienen.

Cabinet rekent af met vooroordelen en nadelen

Cabinet is een merk wat waterontharders produceert die afrekenen met deze nadelen en met verdere vooroordelen die bestaan omtrent dit product. Het is een apparaat wat zijn naam vooral dankt aan de plek waar je hem het beste kan plaatsen. De Cabinet waterontharder kan je door zijn afmetingen het beste in een keukenkastje plaatsen.

 

De werking van de Cabinet waterontharder

De waterontharder heeft één behuizing met daarin twee cilinders. De ene cilinder bevat kunstharskorrels. Deze kunstharskorrels trekken kalk aan wanneer er leidingwater door de cilinder heen stroomt. De kunstharskorrels geven in plaats van het kalk wat onschadelijk natrium af. Dat natrium komt uit de tweede cilinder die in de waterontharder zit. Hier zit water in wat vermengd is met wat zout. Dat zout bevindt zich in een los vat wat eveneens deel uitmaakt van de behuizing. Wanneer de kunstharskorrels verzadigd zijn door kalk vindt er een regeneratie plaats, waarbij de korrels worden gespoeld met natriumwater. Op dat moment komt er natrium op de kunstharskorrels en verdwijnt het kalkwater in het riool.

De prijs van een Cabinet waterontharder

De producent van de Cabinet waterontharder heeft ervoor gekozen om de prijzen niet vrij te geven. Men gaat pas over tot prijsopgaven wanneer je ook daadwerkelijk een dergelijk apparaat wil gaan aanschaffen. We geven dan ook de prijzen weer van vergelijkbare modellen met vergelijkbare cilinder inhoud.

Wat voor cilinderinhoud Voor hoeveel personen Richtprijs
10 liter 1 tot 4 personen Tussen 850 en 995 euro
14 liter 4 tot 6 personen Tussen 995 en 1195 euro
18 liter 5 tot 7 personen Tussen 1195 en 1300 euro
20 liter 6 tot 10 personen Tussen 1300 en 1799 euro

 

Zaken waar de prijs van een Cabinet waterontharder van afhankelijk is

Hoeveel je betaalt voor een Cabinet waterontharder bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De grootte van jouw huishouden. Een waterontharder heeft een bepaalde cilinderinhoud. Die cilinderinhoud loopt synchroon aan het vermogen van de waterontharder. Heb je een groot gezin, dan zal er een grote vraag naar water tegelijkertijd zijn. Het is bepalend voor de hoeveelheid water die er tegelijkertijd door de cilinder moet stromen om voortdurend voor zacht water te kunnen zorgen.
  • De hardheid van het water. Woon jij in een gebied met heel hard water, dan moet de waterontharder sneller kunnen werken om voldoende zacht water te kunnen leveren. Zo kan het zijn dat je in een gebied met heel hard water gebaat bent bij een grote waterontharder terwijl je het in een gebied met redelijk hard water kan redden met een kleiner vermogen waterontharder. Hiervoor moet je een postcodecheck doen.

Geef niet teveel voor een Cabinet waterontharder uit

Een waterontharder mag dan nog zo ideaal zijn; je wil natuurlijk wel de beste deal als koper. Daarom is het aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Op die manier krijg jij aanbiedingen van meerdere verkopers uit jouw omgeving voor dit apparaat. Zo kan je voor een waterontharder de beste deal sluiten.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat