Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Een douche of bad zou een moment moeten zijn waarop jij helemaal tot rust komt en waarop je weer helemaal fris aanvoelt als je klaar bent. Helaas is dat in de meeste huizen niet het geval. Na een douche, om het even met welke douchecrème je hebt gedoucht, voelt je huid ruw en schraal aan. De reden hiervan zit niet in jouw doucheritueel. De werkelijke reden is het water wat uit de kranen stroomt in je huis. Dat water heeft in de meeste huizen een hoog kalkgehalte waardoor het water bepaald geen weldaad is voor je huid.

Hoe een waterontharder jou kan helpen

Een waterontharder is een apparaat wat de oplossing is voor iedereen die met hard water te maken heeft. Meestal is het een mechanisch apparaat waar het water vanuit de leiding doorheen stroomt. De calciumdelen en magnesiumdelen die in het water zitten zouden zich normaliter samenbinden tot kalkdeeltjes maar door de waterontharder vindt dit proces niet plaats. Doordat het water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt wordt het kalk aan de harsbolletjes gebonden. Wanneer de kunstharsbolletjes dan verzadigd zijn na verloop van tijd vindt er een regeneratie plaats. Het zoutwater wat in de andere tank zit spoelt door de tank met kunstharsbolletjes heen. Na deze regeneratie vindt het hele proces opnieuw plaats. Jij hebt dus zacht water doordat zich geen kalk kan vormen in jouw waterleidingen.

Meerdere soorten waterontharders

De technologie bij waterontharders staat niet stil. Sinds de uitvinding van het eerste model waterontharder zijn er steeds meer technologieën bij gekomen. De consument wil eigenlijk steeds meer van de waterontharder en de producenten spelen hier maar wat graag op in. Door al deze innovaties neemt echter ook de prijs van de waterontharders een flinke vlucht. Daar waar het oorspronkelijke type nog redelijk mechanisch verliep zonder dat er verdere toepassingen aan te pas kwamen is het modernste type voorzien van allerlei methoden om het apparaat uit te lezen op afstand. Het spreekt voor zich dat deze techniek wel een prijskaartje met zich meebrengt.

Een leverancier die van alle markten thuis is

De meeste leveranciers van waterontharders zullen zich beperken tot één bepaald model wat men bij de klant installeert. Dit model waterontharder is doorgaans het eenvoudigste aan te leggen en het wordt geleverd inclusief montage. BWT is een leverancier die drie soorten waterontharders levert. De waterontharders worden geplaatst via aangesloten installatiebedrijven. We deden navraag bij een aantal installatiebedrijven naar de typen waterontharders en de prijzen die men ervoor berekent. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Hoeveel kost een BWT waterontharder

Welk type waterontharder koop je Omschrijving Prijs
BWT aQa Perla Inhoud harstank 16 liter 1028 euro
BWT aQa Perla Inhoud harstank 20 liter 1091 euro
BWT aQa Perla Inhoud harstank 10 liter 916 euro
BWT Aquadial Softline Inhoud harstank 10 liter 800 euro
BWT clarosel zout Zoutcapsules voor professioneel gebruik 11,45 euro


Hoe komt de prijs van een BWT waterontharder tot stand

Hoeveel je betaalt voor een BWT waterontharder bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Extra opties bij de waterontharder. Een waterontharder kan je kopen met extra opties. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan een app waarmee je via jouw mobiele telefoon kan uitlezen of het zoutvat al bijgevuld moet worden. Dit kan door middel van een USB verbinding waarmee je de waterontharder aansluit op jouw Wifi netwerk. Het spreekt voor zich dat er aan deze snufjes een prijskaartje verbonden zit.
  • Hoe groot is jouw huishouden. De grootte van jouw huishouden speelt een heel belangrijke rol bij de keuze voor een bepaalde waterontharder. Heb je een klein huishouden, tot 4 personen, dan kan je het prima af met een waterontharder met een harstank inhoud van 10 liter. Heb je een huishouden tot 7 personen, dan zal je een harstankinhoud van 16 liter nodig hebben. Bij een huishouden tot 10 personen zit je al snel op een harstank van 20 liter.
  • Hoe hard is het water in jouw postcodegebied. De hardheid van het water in jouw postcodegebied is van groot belang bij het maken van een keuze voor een bepaalde waterontharder. Hoe harder het water is in jouw postcodegebied, hoe hoger moet het vermogen zijn van de waterontharder die je aanschaft. Zo kan je in een gebied met zeer hard water met een klein huishouden toch een waterontharder met een hoog vermogen nodig hebben.

Betaal voor aanschaf en installatie niet teveel

Een BWT waterontharder kan een flinke investering zijn. Vraag in elk geval eerst offertes op voordat je tot aanschaf overgaat. Dat doe je met deze knop. Je krijgt gelijk een aantal offertes in jouw mailbox om te vergelijken. Dat kost een paar minuten tijd maar het levert gelijk een aanzienlijke besparing op.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat