Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het water wat we dagelijks drinken is in een goede conditie. Om deze te verkrijgen worden er stoffen aan het water toegevoegd die ervoor zorgen dat er een gebalanceerd aantal vitaminen en mineralen in zit. Bovendien is het water grondig gezuiverd waardoor je het zonder voorkoken kan drinken. In ons drinkwater zitten onder andere zaken als calcium en magnesium. Deze twee ingrediënten kunnen eenvoudig aan elkaar hechten wat resulteert in kalkaanslag in het water. Dit kalk is niet goed voor je koffiezetter en het zorgt voor kalkaanslag op bijvoorbeeld de douchewand. Wie wel de geneugten wil van zacht water, maar dit niet in het hele huis kan kiezen voor een waterontharder in de vorm van een speciale kraan of een waterkan.

De bekendste naam bij waterkannen

De Brita waterkan was al een bekend begrip op de Nederlandse eettafel lang voordat de waterontharder zijn intrede deed. Het water wat met de Brita kan wordt gezuiverd, wordt gebruikt om bijvoorbeeld koffie mee te zetten, maar het wordt ook gebruikt voor de bereiding van eten. De schrale kalksmaak wordt geneutraliseerd wat de kwaliteit van het voedsel ten goede komt.

Praktische gebruiksproducten

In een tijd waarin de waterfles steeds vaker wordt meegenomen onderweg is het logische dat Brita met meerdere praktische gebruiksproducten komt waardoor je altijd en overal onthard en gezuiverd water bij je kan hebben. We keken gekeken naar de diverse producten die Brita voor huishoudelijk gebruik levert en naar de prijzen die daarbij horen. We kwamen tot een aantal bevindingen.

Een gefilterde kraan

Het duurste product van Brita is een gefilterde kraan. Het is een kraan die in de gootsteenkast wordt aangesloten op een waterfilter. Je hebt tijdens het gebruik de keuze om gefilterd water te tappen voor bijvoorbeeld thee, of om ongefilterd water te tappen wanneer je gaat schoonmaken of iets anders waarbij je het water niet voor consumptie gebruikt. Dit systeem kan op meerdere plekken worden ingezet in je huis. Je koopt het bij de Brita webwinkel en installeert het vervolgens zelf of met behulp van een loodgieter in je huis.

De waterkan

De overbekende blauwe Brita waterkan is er inmiddels in een hoop verschillende uitvoeringen. De kan bevat een waterfilter wat het water direct filtert voordat het gedronken wordt. De kan is er in meerdere kleuren en ook in meerdere materialen. Van kleurrijk kunststof tot smaakvol plexiglas. De waterkan is er in meerdere uitvoeringen waarvan je onder andere de waterhardheid zelf kan instellen. Zo ga je bewust om met de zuiveringspatronen.

 

De tafeltap

Met het gezin aan tafel, dan is een tafeltap van Brita een goed idee. Het is een kubus die je vult met water en vervolgens ergens in je eetkamer neerzet. Je kan de tap op een plank zetten maar bijvoorbeeld ook op een rand van de tafel. De tafeltap werkt volgens het beproefde Brita systeem. Een capsule die het water zuivert voordat het wordt getapt.

Water voor onderweg

De waterfilterfles is de laatste variant die Brita verkoopt. Deze fles bevat een waterfilter en is geschikt om onderweg mee te worden genomen. Brita heeft de fles in een vrolijke gekleurde variant en een smaakvolle transparante variant gemaakt.

Hoeveel kost een waterontharder van Brita

We keken in de winkel van Brita naar de prijzen van hun waterontharders en de capsules en kwamen tot de volgende conclusies.

Welk Brita waterontharder product koop je Hoe is de prijs berekend Prijs
Gefilterde kraan als vervanger Per stuk, inclusief 1 filter Tussen 329 en 479 euro
Gefilterde kraan als toevoeging aan bestaande kraan Per stuk, inclusief 1 filter 179 euro
Waterkan Brita kleur Per stuk, inclusief 1 filter Tussen 30 en 44 euro
Waterkan Brita transparant Per stuk, inclusief 1 filter 51 euro
Brita tafeltap Per stuk, inclusief 1 filter 45 euro
Brita waterfles Per stuk, inclusief 1 filter Tussen 14 en 16 euro

 

Zaken die de prijs van een Brita waterontharder bepalen

Hoeveel je betaalt voor een Brita waterontharder bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Waar wil je de waterontharder gebruiken. Wil je de waterontharder in de keuken gebruiken, dan kan je het prima af met een standaard waterkan. Deze is in veel kleuren verkrijgbaar en uiterst functioneel. Je hebt geen waterkoker met kalkaanslag meer.
  • Staat de waterontharder in het zicht. Een waterontharder die in het zicht staat moet aan meer eisen voldoen dan een waterontharder die voortdurend in een keukenkastje staat. Op het moment waarop het oog ook wat wil betaal je daar uiteraard extra voor.
  • Wil de Brita waterontharder permanent in je keuken hebben. Gaat het om een permanente wateraansluiting met een filter, dan doe je er heel goed aan om een Brita waterontharder kraan te kopen. Je kan deze kraan kopen als vervangende kraan met een dubbele functie of als enkele kraan met een filterfunctie die je naast de bestaande kraan plaatst.

Een brita waterontharder tegen een aantrekkelijk tarief

Wil jij een Brita waterontharder maar wil je er niet teveel voor betalen; vraag dan eerst offertes op. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt gelijk meerdere offertes thuis gestuurd om te vergelijken. Dat kan een flink voordeel opleveren.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat