Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het water wat in eigen land uit de leidingen stroomt is doorgaans van een uitstekende kwaliteit. Het drinkwater wordt in goede conditie gehouden door er bepaalde stoffen aan toe te voegen. Magnesium en Calcium zijn stoffen die landelijk in het drinkwater zitten, maar het is geen goede combinatie. Magnesium en calcium zullen zich namelijk binden in het drinkwater tot kalkmoleculen. Die kalkmoleculen zullen op hun beurt gaan vasthechten aan bijvoorbeeld het verwarmingselement van je apparatuur. Op die manier sneuvelt huishoudelijke apparatuur sneller dan de bedoeling was. Je staat iedere paar jaar voor een uitgave van honderden euro’s om dat alles weer te herstellen.

De oplossing tegen hard water

De oplossing tegen hard water is verkrijgbaar in de winkel. We hebben het over een waterontharder. Dat is een apparaat wat op een mechanische wijze het kalk verwijdert uit drinkwater. Daar worden verschillende technieken voor gebruikt. Doorgaans moet je voor iedere oplossing om je water te ontharden naar een andere winkel toe gaan. Boshuis is echter een leverancier die zich heeft toegelegd op deze apparatuur. Men heeft er producten te koop die de schadelijke werking van kalk verminderen of helemaal weghalen.

Een product op maat

Een waterontharder is voor de meeste bedrijven een eenheidsworst product. Er wordt één type waterontharder geleverd en de klant heeft weinig keuze. Boshuis heeft meerdere systemen in het productenscala zitten. Daardoor maak je altijd een keuze voor het meest aantrekkelijke waterontharder hulpmiddel. Doordat er zo’n breed scala wordt aangeboden is er altijd een product op maat voor jou. We hebben een paar producten op een rij gezet en de werking met elkaar vergeleken.

  • Waterontharder tegen kalk in het water. De waterontharder is het meest bekende apparaat om kalk uit het water te halen. Het apparaat zorgt ervoor dat magnesium en calcium niet zullen samenhechten. Het kalk wordt afgegeven aan kunstharsbolletjes en het wordt vervangen door onschuldig natrium. Dit apparaat bestaat uit een behuizing met daarin twee cilinders. In de ene cilinder zitten de kunstharsbolletjes en in de andere cilinder zit een zoutspoeling. Een zoutvat wat eveneens in de waterontharder zit zorgt voor een voorraad zout water. Je hoeft maar een paar keer per jaar het zoutvat bij te vullen.
  • Healthy water filter. In ons drinkwater zit ondanks alle werkzaamheden om het te zuiveren nog een flinke hoeveelheid restant van medicijnen. Er is weinig bekend van de uitwerking van deze hoeveelheid medicijnen op de gezondheid. Je kan dan ook een healthy water filter van zilver kopen wat deze medicijnresten uit het water filtert. Je kan het filter kopen in een bidon of in een karaf.
  • Bij een descaler zit er nog steeds kalk in het water maar het kan zich niet hechten aan oppervlakken. Dat komt doordat het bicarbonaat wordt omgezet in calciumcarbonaat. Op die manier kan het kalk zich niet neerslaan op jouw apparatuur en sanitair. De descaler is een manier voor wie het kalk in het drinkwater geen probleem vindt maar vooral met een beter optisch resultaat wil eindigen. Ook je apparatuur zal langer meegaan doordat calciumcarbonaat zich niet zal hechten aan de verwarmingselementen.

Hoeveel kost een waterontharder bij Boshuis

Boshuis heeft een website waarop je enkel een hoop informatie aantreft over de producten die men verkoopt. De prijzen ervan zal je er niet aantreffen. We hebben daarom prijzen vermeld van de apparatuur die men verkoopt zoals we ze elders als adviesprijs aantroffen.

 

Welk product schaf je aan Omschrijving Adviesprijs
Waterontharder Apparaat met twee cilinders wat op actieve manier het kalk uit het water verwijdert Tussen 800 en 2000 euro
Healthy water filter Bidon of karaf met zilverfilter wat medicijnresten uit het water filtert Tussen 26 en 56 euro
Descaler Apparaat wat als katalysator werkt waardoor kalk zich niet kan hechten Tussen 160 en 300 euro

 

Hoe is de prijs van een waterontharder bij Boshuis samengesteld

Bij een aankoop van een waterontharder van Boshuis zal men altijd een offerte doen waarbij er rekening wordt gehouden met een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Hoe groot is jouw gezin. De afmeting van jouw gezin bepaalt voor een heel groot gedeelte de prijs van jouw waterontharder. Men heeft waterontharders voor een huishouden van 2 personen die vanaf 800 euro te koop zijn. Je koopt dan de waterontharder met een relatief klein vermogen wat niet veel water tegelijk kan ontharden. De afmeting van de waterontharder – en daarmee ook het vermogen van het apparaat – zal oplopen tot een gezin van wel 10 personen. Je belandt dan in de bovenklasse qua prijs.
  • Hoe hard is het water bij jou thuis. Aan de hand van jouw postcode kan men bij Boshuis zien hoe hard het water bij jou thuis is. De hardheid van het water is eveneens voor een heel groot gedeelte bepalend voor de prijs van de waterontharder. Een gebied met heel hard water is een aanleiding om een waterontharder te kopen met een hoog vermogen. Een gebied met minder hard water zal een reden zijn om een waterontharder met een minder hoog vermogen te kopen.
  • Wat voor soort waterontharder wil je kopen. Boshuis heeft waterontharders in heel veel soorten en maten. De waterontharder met de twee cilinders is het duurste, maar als jij alleen wil dat de medicijnresten uit het water worden gehaald ben je gelijk veel minder kwijt. Jouw eisen aan de waterontharder bepalen dus voor een groot gedeelte de prijs.

Betaal nooit de hoofdprijs

Een waterontharder kan een behoorlijk kostbare investering zijn. Het is dan ook heel verstandig om eerst offertes op te vragen voordat je een waterontharder koopt. Met onderstaande knop vraag je deze op; zo betaal je nooit de hoofdprijs.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat