Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Beste waterontharder 2022Wat is de beste waterontharder 2022? Wie naar de samenstelling van het leidingwater in ons land kijkt komt tot de conclusie dat er behoorlijk sprake is van een goede kwaliteit. Het leidingwater bevat geen schadelijke stoffen en daarnaast is het water met goede toegevoegde stoffen. Leidingwater kan je in ons land dan ook gewoon drinken zonder dat je het eerst nog moet koken. Toch is er een levendige handel in waterontharders in ons land. We keken voor je naar de beste waterontharder van 2022.

*Tip:  Direct weten wat de exacte prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang offertes van lokale specialisten. Vergelijk en bespaar ook tot 30%!

 

Weten wat voor waterontharder je kiest

Koop je een waterontharder dan is het goed om vooraf te weten dat er een hoop verschillende soorten zijn. We onderscheiden een paar categorieën. Iedere categorie heeft zo zijn specifieke eigenschappen. Ga jij een water ontharder kopen, kijk dan goed naar de verschillende categorieën voor je een keuze maakt.

 

De waterontharder op waterdruk

Kies je een waterontharder en wil je daar verder geen poespas bij hebben, dan ga je voor de waterontharder op waterdruk. Het gaat om een waterontharder die zonder stroomaansluiting werkt. Een waterontharder op waterdruk werkt volgens een bepaald principe. Er wordt gewerkt met twee cilinders waarvan er een harsbolletjes bevat. De andere cilinder bevat een zoutoplossing. Het water stroomt door de cilinder met  harsbolletjes heen. Er wordt een klein deel regeneratiezout afgegeven met het water en het calcium uit het leidingwater hecht zich aan de harsbolletjes. Het  zal ertoe leiden dat er op het laatst  steeds wat  minder water doorheen kan stromen terwijl de harsbolletjes wat uitzetten. Dit is het moment waarop de regeneratie automatisch plaatsvindt. Tijdens de regeneratie spoelt er een zoutoplossing door de cilinder met harsbolletjes heen. Het calcium laat  los en spoelt weg het riool in. De regeneratie laat een dun laagje regeneratiezout achter op de harsbolletjes wat later weer wordt meegegeven aan het leidingwater. Deze water ontharder heeft geen vast moment van regeneratie. Dat maakt het ietwat lastig wanneer er bijvoorbeeld een was moet worden gedaan.

 

De waterontharder op stroom

Een waterontharder op stroom is gelijk een categorie verder. Niet  alleen qua gebruik maar ook voor wat betreft de prijs. Er moet  een stroomaansluiting aanwezig zijn om dit apparaat te kunnen plaatsen. Een waterontharder op stroom heeft behoorlijk wat voordelen vergeleken met de waterontharder zonder stroom. Het gaat om een apparaat wat op een bepaald tijdstip overdag of in de nacht automatisch wordt geregenereerd. Dit houdt in dat je geen overlast hebt bij verdere werkzaamheden overdag waar bij je water nodig hebt. Een waterontharder op stroom geeft ook aan wanneer het regeneratiezout moet worden aangevuld. Het grote nadeel is dat niet iedereen op de plek van een waterontharder ook een stroomaansluiting heeft zitten. Je bent dus wat beperkt wanneer het aankomt op de locatie van de waterontharder. Tenzij wanneer je de waterontharder in een kastje of de meterkast plaatst. In andere gevallen moet je voor een dergelijke ontharder een stroomaansluiting laten maken.

 

De waterontharder met wifi

Een waterontharder met wifi is misschien nog wel de allerbeste keuze voor 2022. Het  gaat om een waterontharder waarbij niet alleen stroom aanwezig is maar ook een aansluiting voor op jouw wifi. Bij deze waterontharder hoort  een app. Je kan op je mobiele apparatuur uitlezen waar in het regeneratieproces jouw waterontharder zit. Daarnaast heeft een dergelijke waterontharder als groot voordeel dat hij beter te besturen is. Is het regeneratiezout bijna op, dan krijg je een melding via de app op jouw mobiele telefoon. Zo zit je nooit meer zonder regeneratiezout. Verder kan je het zien wanneer de waterontharder een storing heeft. Een dergelijke waterontharder kan je ook op een ander moment laten regenereren. Vaak is automatisch reinigen ook mogelijk met dit model waterontharders. Het gemak dient de mens. Een nadeel is wel dat je naast een stroomaansluiting ook een goed Wifi signaal moet hebben op de plek waar de waterontharder staat. Een dergelijke waterontharder plaats je dan ook het liefste in de meterkast. Het kan ook in een ander kastje waar je een wifi signaal versterker bij plaatst.

 

Een belangrijke optie die je keuze bepaalt

Ga je een water ontharder kopen en heb je het type bepaald, dan moet je nog naar één aspect  kijken. Het is belangrijk dat je kijkt naar het vermogen van jouw waterontharder. Die zijn er namelijk in meerdere uitvoeringen. Het vermogen geeft aan voor wat voor huishouden een waterontharder bedoeld is. Kies het juiste vermogen wat past bij jouw huishouden voor je tot aanschaf overgaat. Komen er binnenkort kinderen bij of heeft jouw gezin opgroeiende kinderen, kies dan voor een waterontharder die genoeg water kan leveren voor jouw hele huishouden.

 

Ga nooit de hoofdprijs betalen

Waterontharders zijn kostbaar  door de technologie die erin verwerkt zit. Het is mede daarom aan te raden om eerst  prijzen te vergelijken. Dat doe je door offertes naast  elkaar te leggen. Door offertes naast elkaar te leggen valt er een flinke besparing op een waterontharder te realiseren.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat