Informatie en advies over waterontharder
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

We wonen in een land waarin het water gelukkig van een heel goede kwaliteit is. Ons drinkwater hoeft niet eerst gekookt te worden voordat het voor consumptie geschikt is. Als volwassene sta je er niet zo hard bij stil wat er allemaal in ons drinkwater zit, maar wanneer je een baby krijgt worden er opeens wel eisen gesteld aan het drinkwater. Het drinkwater zoals wij dat kennen blijkt dan opeens niet zo heel geschikt te zijn voor een baby. Dat komt door de aanwezigheid van calcium en magnesium in het water. Die twee stoffen zullen zich gaan binden tot kalkmoleculen. Deze kalkmoleculen zijn niet goed voor de gezondheid van een jonge baby. Het spijsverteringssysteem kan deze stoffen nog niet goed afbreken waardoor het tot gezondheidsproblemen kan leiden.

Wat te doen tegen hard water

Hard water kan behoorlijk problematisch zijn en het is dan ook zaak om dit aan te pakken wanneer je een baby hebt. Je kan dit doen op meerdere manieren. We hebben het in alle gevallen over een waterontharder die je aanschaft voor de bereiding van babyvoeding. We hebben de meest verkochte modellen voor je op een rij gezet.

  • De waterontharder met een waterkan. Een waterkan die het water onthardt is de goedkoopste methode om babyvoeding te bereiden met zacht water. Je koopt een waterkan waar je een ontkalkingsfilter in plaatst. Je hebt dan een beperkte hoeveelheid zacht water per keer, maar wanneer je de waterontharder alleen koopt voor de bereiding van babyvoeding is dit goed genoeg.
  • De waterontharder met een sterke magneet. Een ander type waterontharder wat voor beperkt zacht water in je huis kan worden ingezet, is de waterontharder die werkt met een sterke magneet. Deze waterontharder laat de stoffen calcium en magnesium wel in het drinkwater zitten, maar zorgt ervoor dat deze stoffen zich niet kunnen binden in het drinkwater. Het wordt dus geen kalkaanslag. Deze waterontharder plaats je binnen een straal van 3 meter van de keukenkraan waar je het water tapt voor de babyvoeding.
  • De waterontharder met een speciale kraan. Je kan voor het ontharden van water gebruik maken van een speciale kraan die op een filter is aangesloten. Deze kraan koop je bij dezelfde leverancier als de waterontharder met de waterkan. De werking is vrijwel identiek; het water komt van uit de waterleiding door een filter in de kraan terecht. Je hebt dus één tappunt voor zacht water.
  • De waterontharder met twee cilinders. Deze waterontharder wordt gebruikt om niet alleen de babyvoeding te bereiden met zacht water, maar ook om bijvoorbeeld de was te draaien met zacht water. Dit systeem werkt met een cilinder gevuld met kunstharsbolletjes waar het harde leidingwater in stroomt. Het kalk zal zich hechten aan de kunstharsbolletjes waarna er bij verzadiging een regeneratie plaatsvindt met natriumwater. Dat natriumwater komt uit de tweede cilinder die in de waterontharder zit. Dit systeem is het kostbaarste, maar voor een huishouden wel gelijk het doeltreffendste.

Hoeveel kost een waterontharder voor de babyvoeding

We deden navraag naar de prijzen van een waterontharder voor de babyvoeding en kwamen tot de volgende conclusies.

Wat voor type waterontharder Functie/doel Prijs
Waterontharder met een waterkan Zacht water in een kan voor beperkt huishoudelijk gebruik Tussen 25 en 35 euro
Waterontharder met een sterke magneet Voorkomen dat calcium en magnesium zich binden tot kalkmoleculen Tussen 30 en 200 euro
Kraan met filter Zacht water uit één tappunt in huis Tussen 169 en 359 euro
Combi waterontharder Zacht water in het hele huis Tussen 700 en 2000 euro

 

Hoe is de prijs van een waterontharder voor babyvoeding bepaald

Hoeveel je betaalt voor een waterontharder voor babyvoeding bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Waar in huis wil je zacht water hebben. Wil je in het hele huis zacht water hebben, dan doe je er goed aan om te investeren in een combi waterontharder. Je betaalt het meeste, maar je ondervindt op alle gebieden in jouw huis het voordeel van zacht water.
  • Hoe groot is jouw gezin. De grootte van je gezin heeft zeker invloed op het type waterontharder wat je gaat kopen. Kies je voor een systeem met een combi cilinder, dan moet je voor een klein huishouden van 2 tot 4 personen kijken voor een model wat tussen 700 en 1200 euro logt. Voor een groter huishouden vanaf 5 personen kom je al snel bij een model met een hoger vermogen uit.

Omdat een gezin al genoeg kost

Een gezin en dan vooral kleine kinderen kosten genoeg. Het is dan ook verstandig om voor een waterontharder niet teveel te betalen. Je bespaart hierop door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt gelijk meerdere offertes in huis die je kan vergelijken. Zo zie je gelijk waar jij de beste deal kan sluiten.

Geschreven door: Kosten-waterontharder.be
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

De beste waterontharder merken

Een waterontharder is erg interessant om in een woning te laten plaatsen.

Waterontharders die wel/niet werken

Gemiddeld ligt de waterhardheid in België op 30ofH. Dit is vrij hard

waterontharder specialist

Stappenplan waterontharder kopen

Het aanschaffen van een waterontharder zal je niet zomaar doen. Dit apparaat